Bez výstrah

MDD 2014

Celý posledný májový  týždeň a aj  víkend sa niesol v duchu osláv „ Medzinárodného dňa detí “. Záchranári HZS v každej oblasti predvádzali ukážky z činnosti horskej záchrany a prichystali pre deti rôzne atrakcie.

Záchranári z Vysokých Tatier v spolupráci s mestskou políciou pripravili pre deti základných škôl Dolný Smokovec a Tatranská Lomnica výchovno- bezpečnostnú akciu pod názvom „Dopravné  ihrisko“ .

Záchranári zo Západných Tatier sa zúčastnili MDD na námestí  v Trstenej a Dolnom Kubíne. Okrem týchto ukážok sa predstavili a spravili tucet prednášok deťom zo základných a materských škôl z okolia celého Liptova.

V Spišskej Novej Vsi prebiehal deň detí za účasti záchranárov zo Slovenského raja.

Na námestí v Brezne sa predstavili záchranári z Nízkych Tatier s kompletnou  záchranárskou technikov  a záchranárskym výstrojom. Ukážky zlaňovania ,žumarovania a záchrany lezca z lana sa uskutočnili z vysokozdvižnej plošiny HaZZ. Pre deti bola pripravená  súťaž s lavínovými  vyhľadávačmi.

 1.júna 2014  sa pri príležitosti MDD konala rodinná celodenná akcia „Na palube Jednorožca“ v Sade Janka  Kráľa, kde bolo 20 atraktívnych stanovíšť pre deti. Jedno stanovište s ukážkami  lanovej techniky pripravila aj Horská záchranná služba – Malá Fatra.

Na Donovaloch záchranári predvádzali záchranu horolezca na umelej lezeckej stene. Vyslobodzovali paraglajdistu uviaznutého na strome. Deti sa tešili najmä s lanovky a záchranárskych psov.